Top-tien topscorers kalenderjaar 2023 met een Eredivisie-spits!

Het jaar 2023 loopt op zijn einde en de doelpuntenmachines van de voetbalwereld hebben dit jaar weer volop goals geproduceerd. Sterren van Manchester City, PSG en Bayern München staan allemaal in de top tien met meeste goals in kalenderjaar 2023. Ook een Feyenoorder is te vinden in de top-tien!

10) Mauro Icardi – 35 doelpunten

Mauro Icardi heeft in Turkije bij Galatasaray zijn topvorm weer te pakken. Na een aantal moeilijke jaren bij PSG ziet de Argentijnse aanvaller er scherper uit dan ooit sinds hij zijn overstap naar Galatasaray maakte.
In tegenstelling tot de meeste andere aanvallers op deze lijst, waren alle 35 doelpunten van Icardi in 2023 op clubniveau, aangezien hij tegenwoordig niet veel aandacht krijgt bij de Argentijnse nationale ploeg. 

9) Lautaro Martinez – 35 doelpunten

Een mede-Argentijn is de volgende op de lijst. Lautaro Martinez van Inter Milan heeft tot nu toe ook 35 doelpunten gemaakt tijdens het kalenderjaar. De 26-jarige is dit jaar in goede vorm en leidt momenteel de race om de Serie A Gouden Schoen met alleen al dit seizoen dertien doelpunten.

8) Germán Cano – 35 doelpunten

Terwijl de topscorerslijst van 2023 wordt gedomineerd door spelers die momenteel in Europa spelen, slaagt Fluminense-aanvaller Cano erin zich te onderscheiden.
De 35-jarige aanvaller van Fluminense heeft meer dan 280 carrière doelpunten gemaakt en hij is niet van plan om het rustiger aan te doen naarmate hij ouder wordt. Cano bereikte onlangs het hoogtepunt van zijn carrière door de Copa Libertadores te winnen na een 1-2 op Boca Juniors.

7) Denis Bouanga – 37 doelpunten

LAFC heeft de finale van de MLS Western Conference bereikt door met 0-1 van Seattle Sounders te winnen en dat hebben de Amerikanen grotendeels te danken aan Denis Bouanga (matchwinner). De voormalig vleugelspeler van Saint-Etienne was dit jaar goed in vorm in de MLS en maakte maar liefst 36 doelpunten in alle competities.

6) Santiago Gimenez – 37 doelpunten

Sinds hij in de zomer van 2022 de overstap maakte naar Feyenoord is Gimenez in serieuze vorm. Hij is de laatste tijd zelfs in verband gebracht met Arsenal en Chelsea dankzij zijn indrukwekkende statistieken.
Van de 37 doelpunten die Gimenez dit jaar heeft gemaakt, waren er 35 op clubniveau, terwijl de andere twee werden gemaakt voor Mexico. Het is zeker slechts een kwestie van tijd voordat de Mexicaan Feyenoord veel geld op gaat leveren.

5) Barnabas Varga – 38 doelpunten

Voorafgaand aan het seizoen had Varga nog nooit meer dan vijftien doelpunten geproduceerd in een seizoen. De Hongaarse aanvaller is in 2023 daarentegen productiever dan ooit.
Varga maakte vorig seizoen indruk en slaagde erin om een overstap naar de Hongaarse kampioen Ferencváros TC te maken. Met 38 doelpunten in 2023 tot nu toe is Verga geweldig bezig aan zijn eerste seizoen bij zijn nieuwe club.

 4) Kylian Mbappé – 48 doelpunten

Nu Lionel Messi en Neymar uit beeld zijn bij PSG, is Mbappé tegenwoordig in zijn eentje de belangrijkste man in de Franse hoofdstad. De 24-jarige is op dit moment misschien wel de beste speler ter wereld en heeft in 2023 48 doelpunten weten te maken.
Mbappé heeft nu vijf opeenvolgende Ligue-1 seizoenen de Gouden Schoen gewonnen en hij ligt momenteel op schema om zijn zesde te winnen. 

3) Cristiano Ronaldo – 48 doelpunten

Hij speelt tegenwoordig misschien in Saoedi-Arabië, maar het feit dat een 38-jarige Ronaldo nog steeds de derde plaats inneemt voor de meeste doelpunten in 2023 is indrukwekkend te noemen.
Terwijl de meeste voetballers achter in de dertig aan het afbouwen zijn, lijkt CR7 nog steeds hongeriger dan ooit. Hij lijkt niet te willen afbouwen en dat zie je aan zijn waanzinnige statistieken. 

2) Harry Kane – 49 doelpunten

Het vertrek van Kane bij Tottenham deze zomer leek onvermijdelijk en de Engelse aanvoerder heeft vermoedelijk nog geen spijt sinds hij voor Bayern München tekende. De 30-jarige scoorde namelijk al 22 keer voor de Duitse club.
Ook voor zijn land scoort Kane veel. Negen van zijn 49 doelpunten in 2023 werden gemaakt voor Engeland en de overige 40 namens Tottenham en Bayern München.

1) Erling Haaland – 50 doelpunten

De Noorse spits brak allerlei doelpunten records tijdens zijn debuutseizoen in de Premier League en hij speelde ook een belangrijke rol in de historische treble van vorig seizoen.
De aanvaller van Man City heeft tot nu toe 50 doelpunten gemaakt in 2023, waarmee hij alleen bovenaan staat.