Deze vijf aankopen gaan dit seizoen zeker slagen bij Ajax!

Met twaalf aankopen heeft technisch directeur Sven Mislintat een hoop onbekende spelers gehaald. Ondanks het vele geld dat geïnvesteerd is in de selectie, is er nog veel onzeker, maar van deze vijf spelers lijkt het op voorhand een zekerheidje dat ze in Amsterdam gaan slagen.

1) Josip Sutalo (20,5 miljoen)

Sutalo is de bekendste naam die technisch directeur Sven Mislintat afgelopen transferperiode naar Ajax haalde. De 23-jarige Kroaat wordt als een groot talent beschouwd en is naar Amsterdam gekomen om als leider te fungeren in een nieuw Ajax. Het is niet zonder reden dat Maurice Steijn zich positief heeft uitgelaten over de komst van de kersverse aanvoerder, want deze zomer stond hij ook op de radar van topclubs als Napoli en Arsenal: “Sutalo is international, een onbetwiste basisspeler en gewoon een typische Ajax-speler, dus daarom de keuze als aanvoerder", vertelde Steijn bij ESPN over Sutalo.

2) Carlos Forbs (14,0 miljoen)

Forbs werd als een groot talent beschouwd in de Manchester City-academie en is niets voor niets gehaald door voormalige-City scout Kelvin de Lange, die nu hoofdscout bij de Amsterdammers zelf is. In de onder 18,19 en 20 was de pijlsnelle buitenspeler betrokken bij 98 goals in 84 wedstrijden, maar door de moordende concurrentie bij The Citizens is het doorbreken haast onmogelijk. Want waar hij in Manchester spelers als Jack Grealish en Phil Foden voor zich heeft, ligt in Amsterdam door de geringe bezetting op de buitenste posities de weg open voor Forbs 

3) Georges Mikautadze (16 miljoen)

De in Frankrijk geboren Georgiër is met 16 miljoen, na Sutalo, de duurste aankoop van Ajax deze zomer. De aanvaller maakte vorig seizoen veel indruk in de Ligue 2 (de tweede divisie in Frankrijk). Met 23 doelpunten en acht assists was de international van Georgië erg belangrijk voor het gepromoveerde FC Metz. Ook in de Ligue 1 ging de goalgetter door met scoren met twee goals en één assist in drie wedstrijden, waardoor Mislintat overtuigd raakte: "Met het vertrek van Dusan Tadic en recent ook Mohammed Kudus zijn we veel doelpunten en assists kwijtgeraakt. Daarom waren we hard op zoek naar iemand die kan scoren en assists kan geven”, vertelt de technisch directeur tegen het officiële kanaal van Ajax.

4) Branco van den Boomen (gratis)

De 28-jarige middenvelder is de enige Nederlander die gehaald werd door Mislintat. Van den Boomen speelde in 2019 nog bij De Graafschap en werd vervolgens opgepikt door Toulouse. In Toulouse groeide de oud-jeugdspeler van de Amsterdammers uit tot een vaste schakel. Met 21 assists en 12 doelpunten in de Ligue 2 werd hij uitgeroepen tot speler van het seizoen in de competitie en promoveerde vervolgens met Toulouse naar de Ligue 1. In de beginweken bij Ajax blonk hij al uit, maar na een kleine terugval op dit moment mag verwacht worden van Van den Boomen dat hij zijn oude niveau weer terug gaat vinden. 

5) Benjamin Tahirovic (7,5 miljoen)

De 20-jarige middenvelder mocht bij AS Roma in de laatste maanden steeds vaker zijn minuten maken. Hij startte vier keer in de basis en viel negen keer in. Met trainer José Mourinho had Tahirovic een sterke band, zo schrijft de Italiaanse krant La Repubblica. Zo noemde Mourinho zijn voormalige pupil een ‘toekomstige topspeler’. Bij Ajax mag de Bosniër direct in de basis starten en heeft hij de kans om  de lovende woorden van zijn oude-oefenmeester op den duur te bevestigen. 

De duurste aankopen van Ajax deze zomer