Berghuis lucht zijn hart voor de camera na Klassieker: "De media hebben het aangewakkerd"

Steven Berghuis was eigenlijk vanaf het moment dat de datum voor Feyenoord-Ajax vaststond onderwerp van gesprek. De middenvelder van de Amsterdammers verruilde Rotterdam voor de hoofdstad in 2021 en was om die reden voor veel Feyenoord-fans een doelwit voor fluitconcerten, spreekkoren, maar ook aggressiviteit voorafgaand aan het duel. Na afloop van de wedstrijd, die in een gelijkspel (1-1) eindigde, reageerde Berghuis voor de camera van ESPN en was hij niet te spreken over de rol van de media: "Ik heb veel domme mensen aan het woord gehoord. René van der Gijp is van alle mensen die ik heb gehoord de domste", aldus de nummer 23 van Ajax voor de camera bij Hans Kraay jr. 

Voorafgaand aan het duel tussen Feyenoord en Ajax werd Berghuis bedreigd. In een uitzending van Vandaag Inside had Van der Gijp een advies: "Ik zou Berghuis thuislaten, dan ben je van een hoop gezeik af. Je haalt de angel eruit, laat gaan", stelde de analist. Dit werd door Berghuis niet gewaardeerd, die na afloop van het duel Van der Gijp schaarde onder de 'domme mensen' die zich hebben laten horen in de media. Daarnaast moesten ook het Algemeen Dagblad het ontgelden bij Berghuis: "Zij vinden het verstandig om een foto van mij in een Ajax-shirt, schreeuwend, op de cover te doen. Zou dat helpen?", vraagt de middenvelder hardop. Berghuis heeft in zijn interview een boodschap voor de media in het algemeen: "Ik denk dat de media en mensen met zo'n bereik wel moeten nadenken als ze wat zeggen", aldus Berghuis.

Tekst gaat verder onder de video

Berghuis blikt terug op 'rustige wedstrijd'

Berghuis keerde terug in De Kuip en uit voorzorg werden er netten in het stadion gehangen om te voorkomen dat middenvelder van Ajax bekogeld kon worden. De terugkomst van Berghuis verliep uiteindelijk goed: "Als je het vandaag ziet in het stadion: prima. Fluiten, een paar spreekkoren, oké, prima. Ze zijn ook teleurgesteld dat ik weg ben gegaan en dat mag ook", aldus Berghuis, die vooral de verantwoordelijkheid legt bij de media.

Feyenoord-doelman vertrekt