Ajax in gevecht met Engelse clubs om dit 'wonderkind'

In de Engelse media verschijnen berichten dat Ajax druk bezig is om het Noorse wonderkind Sivert Mannsverk weg te halen bij Molde. Haast lijkt geboden, want inmiddels meldt zich concurrentie uit de Premier League.

Ajax weer terug bij oud transfertarget Sivert Mannsverk

Volgens Engelse media doet Ajax er momenteel alles aan om nog voor opening van de transferwindow van 3 januari het Noorse 'wonderkind' Sivert Mannsverk over te nemen. Ajax heeft Mannsverk al sinds 2021 op de radar. De speler speelde toen nog voor Sogndal IL, maar besloot zijn loopbaan voort te zetten in de Noorse competitie. Bij Molde heeft hij sindsdien een basisplaats en is hij ook Noors international geworden al moet hij zijn debuut nog maken. Waar Mannsverk destijds voor zo'n twee miljoen euro zou mogen vertrekken vraagt Molde nu negen miljoen Britse Pond (zo'n 10,2 miljoen euro) en dat wordt als een koopje gezien.

Engelse concurrentie voor Mannsverk

De speler, die volgens het doorgaans betrouwbare Transfermarkt.nl een marktwaarde heeft van 4,5 miljoen euro heeft zich echter in de kijker gespeeld bij meer clubs. Zo zouden Arsenal en Manchester United ook bereid zijn om de vraagprijs van Molde te betalen. Als de transfer rondkomt betekent dit een transferrecord voor Molde. Dit record staat nu op naam van Mannsverk's generatiegenoot Erling Haaland, die voor acht miljoen Pond naar RB Salzburg vertrok. Overigens stond Mannverk eerder ook in de belangstelling van Feyenoord, maar de stadionclub wordt nu niet genoemd.

Feyenoord-doelman vertrekt