Spelerspaspoort: Santiago Giménez

Eerder werd bekend dat Feyenoord interesse zou hebben in Santiago Giménez. De Mexicaanse spits van Cruz Azul zou al langer gevolgd worden door de Rotterdammers en staat hoog op het lijstje van Arne Slot. Feyenoord zou concreet zijn voor de 21-jarige aanvaller die bij zijn huidige werkgever te boek staat als een groot talent. Dit is het spelerspaspoort van Santiago Giménez.

Giménez werd geboren in het Argentijnse Buenos Aires, maar speelt al vanaf jonge leeftijd voor het Mexicaanse Cruz Azul. Bij deze club doorliep hij de jeugdopleiding en maakte hij op 30 augustus in 2017 zijn debuut voor het eerste elftal van de club. In totaal staat de teller van de aanvaller op 103 wedstrijden voor het eerste elftal van Cruz Azul. In deze wedstrijden was de Mexicaan goed voor 18 doelpunten en 11 assists.

International met twee paspoorten

Giménez had de keuze om voor Argentinië of Mexico uit te komen. Een op het oog lastige keuze, maar voor de spits was de keuze snel gemaakt. Omdat hij op jonge leeftijd met zijn vader naar Mexico trok, koos de geboren Argentijn om voor de nationale ploeg van Mexico uit te komen. Voor dit land maakte hij op 27 oktober 2021 zijn debuut in een verloren duel met Ecuador (2-3). Tot dusver kwam Giménez tot zeven duels voor de nationale ploeg. Hierin was hij goed voor twee doelpunten en één assist.

Marktwaarde-evolutie

Giménez bleef na zijn debuut als professioneel voetballer relatief een langere periode op een lage prijs zitten, maar wist dit in de afgelopen twee jaar om te zetten tot een waarde van enkele miljoenen. Momenteel bedraagt de marktwaarde van de Mexicaan volgens het betrouwbare Transfermarkt, zo’n vier miljoen euro.