Van Hanegem kraakt Stekelenburg: "Tegen de Tsjechen stond hij er niet"

Het Nederlands elftal is na de zeperd tegen Tsjechië uitgespeeld op het EK. Willem van Hanegem is niet te spreken over het optreden van Oranje.

"Denzel Dumfries bleef overeind tegen de Tsjechen. Maar verder ging er teveel mis", steekt Van Hanegem van wal in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad

"Matthijs de Ligt gleed uit. Dat is vervelend, maar waarom slaat hij vervolgens naar de bal? Dan weet je wat de gevolgen kunnen zijn. En met tien spelers is het opeens een heel ander verhaal".

'Dieptepunt'

​De Kromme zag dat Oranje alle zeilen moest bijzetten na de rode kaart van De Ligt. "Dan moet iedereen er alles uitpersen en eigenlijk hun hoogste niveau halen om nog door te komen".

"Maar Maarten Stekelenburg, we vonden het allemaal maar doodnormaal dat hij na jarenlang anoniem te zijn geweest in de voetballerij opeens onze eerste keeper was. Tegen de Tsjechen stond hij er bepaald niet, met de 1-0 als dieptepunt".

'Pap in de benen'

Patrik Schick verdubbelde tien minuten voor het einde van de wedstrijd de voorsprong. "Na de 2-0 kwamen Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong niet meer vooruit. Alsof ze opeens pap in de benen hadden".

"Eerder op de dag hadden we Max Verstappen, vervolgens een ongelooflijke demonstratie van Mathieu van der Poel en dan ga je er echt voor zitten als Oranje de kwartfinale kan halen. Maar het viel tegen", aldus Van Hanegem.