'Portugese club verlost Feyenoord van overbodige spits'

Robert Bozenik heeft zijn laatste wedstrijd in het shirt van Feyenoord al een tijdje geleden gespeeld, zo concludeert het doorgaans betrouwbare 1908. De Slowaakse spits gaat Rotterdam verruilen voor het Portugese Boavista en wordt daardoor definitief speler van de club die hem afgelopen seizoen huurde.

De Rotterdammers leken een tijdje geen afstand te kunnen doen van de spits, omdat Boavista niet de financiële kracht had om de optie tot koop van 2,5 miljoen euro op te hoesten. Door een aantal uitgaande transfers hebben zij nu wél de mogelijkheid om toe te slaan en na wat onderhandelingen tussen de twee clubs gaat Bozenik definitief de stap maken.

Naast de transfersom is er ook een doorverkooppercentage afgesproken van zo'n 20%. Het is echter nog onduidelijk of de 23-jarige aanvaller volgend seizoen in het shirt van Boavista speelt, omdat er interesse is van andere clubs uit Portugal. De kans bestaat dat hij direct een binnenlandse transfer gaat maken en onder andere FC Porto is één van de geïnteresseerde clubs. 

Ook interessant