Donderdag is de halve finale van de Conference League, hoeveel kans maakt AZ?

Deze week is het zover; op donderdag 11 mei speelt AZ de wedstrijd tegen het Engelse West Ham United in de Conference League. De meningen zijn er over verdeeld wie er zal winnen. De twee clubs hebben het nog niet eerder tegen elkaar opgenomen, waardoor het moeilijk is om een goede vergelijking te maken. Maar als we kijken naar de statistieken en eerdere prestaties van beide clubs, durven we de voorspelling wel aan dat de kans groter is dat West Ham United de finale zal halen, dan dat AZ de winst binnenhaalt.

Voorspelling kansen AZ

De ploeg van Pascal Jansen had het er de tegen de Belgische club Anderlecht maar zwaar mee. AZ wist pas tot de halve finale van de Conference League door te dringen nadat het verlies hun bespaard werd dankzij een knappe redding van Mathew Ryan. Bovendien moest Mexx Meerdink een beslissende penalty nemen om op voorsprong te komen. Het is dan ook niet raar dat de favorietenrol de aankomende wedstrijd voor West Ham United is. Volgens de bookmakers is de kans dat AZ zal winnen en naar de finale van de Conference League zal gaan een stuk kleiner in vergelijking met de kansen van AZ.

Wel is duidelijk dat AZ een club heeft vol jonge spelers en talenten. Dat weet ook coach David Moyes van West Ham United. Hij weet dat AZ zich vooral richt op een goede opleiding van spelers. Daarom is de trainer in eerdere interviews vol lof over de club. Tegelijkertijd probeert trainer Pascal Jansen van AZ het hoofd koel te houden. Hij stelt al een goed beeld van de club te hebben, nadat hij de wedstrijd tegen Manchester United heeft bestudeerd.

Vergelijking

Als we beide clubs met elkaar vergelijken, kunnen we stellen dat West Ham United in een betere vorm is dan AZ Alkmaar. Dat hebben we ook gezien in de wedstrijd tegen Manchester United. De huidige nummer 15 van de Premier League wist met 1-0 van de club van Erik ten Hag te winnen dankzij een doelpunt van Benrahma.

AZ Alkmaar nam het dit weekend op tegen Ajax. De ploeg kreeg genoeg kansen om de winst binnen te halen, maar de wedstrijd eindige in een 0-0 gelijkspel. Daardoor bleef de club steken op de vierde plek in de Eredivisie. Bovendien zijn er wel wat geblesseerden aan de kant van beide clubs. West Ham moet het stellen zonder Vladimir Coufal en Kurt Zouma. Beide spelers zijn geblesseerd, net als Gianluca Scamacca. Daarnaast moet AZ het zien te stellen zonder Dani de Wit en Jesper Karlsson.

Quoteringen

Alles bij elkaar optellend komen we tot de conclusie dat West Ham United waarschijnlijk de halve finale van de Conference League tegen AZ ruim zal gaan winnen. Dat is ook terug te zien in de quoteringen bij de verschillende betrouwbare goksites. De bookmakers geven je een hoger aantal keer je inzet terug als je wedt op winst van AZ. Als de club wint, dan keert Bet365 al tot 5.75 keer je inzet uit. Maar de bookmakers verwachten winst van West Ham United, want je krijgt op dit moment bij BetCity niet meer dan 1.67 keer je inzet terug als je wedt op winst van de Engelsen.

Tegelijkertijd kun je ook wedden op een gelijkspel. De kans dat dit gebeurt, is volgens wedkantoren zoals TOTO niet al te groot. Het online gokkantoor geeft je tot 4 keer het wedbedrag terug als je correct voorspelt dat de wedstrijd eindigt in een gelijkspel. Het is dus duidelijk dat West Ham United de beste kaarten en de favorietenrol heeft om de halve finale te winnen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers