Sosa blikt terug op roerige periode: “Met Van 't Schip zijn we een groep geworden”

De selectie van Ajax is sinds de aanstelling van John van 't Schip als hoofdtrainer een groep geworden, zo constateert Borna Sosa. De Kroatische linksback is van mening dat de Amsterdammers op de goede weg zijn, maar vindt ook dat het nog veel beter moet.

"Ik had gedacht dat we vanaf het begin om de eerste drie plaatsen zouden voetballen. Na een maand stonden we laatste in de Eredivisie. Dat was een schok", vertelt Sosa in een uitgebreid interview met De Volkskrant. "Je komt naar zo'n grote club en dan wil je elke wedstrijd winnen. Als dat niet lukt, is alles negatief. Niet alleen in de club, ook daarbuiten, want ik denk dat 80 procent van Nederland wil dat Ajax verliest. Het waren twee zeer moeilijke maanden, maar nu zijn we op de goede weg".

Afgelopen zomer trok Ajax, onder aanvoering van de in september ontslagen technisch directeur Sven Mislintat, twaalf nieuwe spelers aan. Volgens Sosa, die op de slotdag van de transferwindow gehaald werd, zat er geen balans in de selectie. "We hadden te veel nieuwe spelers en we waren geen team. Met trainer John van 't Schip zijn we een groep geworden".

De 26-jarige vleugelverdediger wil niet negatief praten over de ontslagen trainer Maurice Steijn. "John heeft hier gespeeld, in de goede tijd van Ajax. Hij weet precies wat Ajax voor club is, wat we moeten doen om succesvol te zijn, en dat op een offensieve manier, want dat is belangrijk voor het publiek. Het is een feit dat hij veel meer heeft bereikt dan Maurice".

"Onder Van 't Schip heb ik het idee dat we beter begrijpen wat we moeten doen. Waarom? Dat weet ik niet. We weten hoe we willen aanvallen, hoe we willen verdedigen. Dat is terug te zien in de resultaten, al moet het nog veel beter", aldus Sosa.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers