Real-jeugdproduct Mink Peeters is dankzij Dubaiaanse tweededivisionist eindelijk weer voetballer

Gulf United FC, een club uit de tweede divisie van de VAE, wilde zich deze winter versterken met een aantal voorhoedespelers. Het kwam uit bij de 35-jarige Gary Hooper en de 24-jarige Mink Peeters. Hooper bevindt zich na een mooie loopbaan in de herfst van zijn carrière en kan nog wat centen bij gaan schrijven onder de Dubaiaanse zon. Iets wat Peeters het liefst voor een later moment in zijn voetballeven had bewaard.

Dat het jeugdproduct van Real Madrid op jonge leeftijd nu toch op het tweede niveau in de zandbak is beland, is dan ook geen keuze uit luxe. In dit geval leek de stap naar Gulf United er niet één die puur om het geld en de zon ging, maar biedt de Arabische club hem simpelweg eindelijk weer een mogelijkheid om aan het voetballen te komen. Peeters was namelijk al een tijdje clubloos. 

De voorpagina van Marca

De Nijmegenaar werd jaren geleden een hele andere toekomst voorspeld. Nadat Ajax hem op zijn dertiende besloot weg te halen bij PSV, klopte Real Madrid vier jaar later aan in Amsterdam. Op zestienjarige leeftijd kon Peeters de stap gaan maken naar La Fábrica, de jeugdopleiding van de koninklijke. Maandag 24 november 2014 stond hij met een brede glimach op de voorpagina van de Spaanse sportkrant Marca: de handtekening was gezet.

Geen Santiago Bernabéu, maar een sportpark in Veghel

Voor Peeters was een appartement geregeld, waar hij in zijn eentje kwam te wonen. Zijn vriendinnetje bleef in Nederland achter, maar de jonge buitenspeler uit Gelderland ging zijn droom waarmaken. In de Spaanse hoofdstad zou zijn verblijf vijf jaar duren, maar van die droom kwam weinig terecht. In plaats van Santiago Bernabéu maakte de aanvaller op huurbasis minuten op een sportpark in Veghel, waar hij met VVV in de beker moest aantreden.

Hierna werd hij nog uitgeleend aan Almere City en Lleida Esportiu. Veel meer dan de 38 minuten die hem bij de Venlose vereniging gegund waren, kreeg hij ook bij die clubs niet. FK Cucaricki besloot de Nederlander in 2019 definitief over te nemen, maar ook hier kwam er weinig van het gewezen toptalent terecht. Hierna bood FC Volendam hem nog een kans. Ook aan De Dijk kon Peeters echter weinig imponeren.

3008 dagen na die bewuste handtekening in Madrid, is Mink Peeters uit Nijmegen dus beland bij Gulf United FC. De voorpagina van de landelijke sportkrant zal hij er niet mee gehaald hebben, maar Peeters kan na anderhalf jaar weer gaan voetballen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers