Wordt Feyenoord zondag kampioen? Zo vierden de Rotterdammers feest in 2017

Feyenoord stevent af op de zestiende landstitel in haar geschiedenis. De Rotterdammers hebben aanstaande zondag aan een overwinning in de eigen Kuip tegen Go Ahead Eagles genoeg om kampioen te worden. Zes jaar geleden lukte het Feyenoord ook en Voetbalflitsen blikt terug op het kampioensfeest in Rotterdam destijds. Wordt het dit jaar opnieuw zo'n feest?

Tekst gaat verder onder de video

In 2017 liet Feyenoord het tegen stadsgenoot Excelsior na om kampioen in speelronde 33 te worden. De laatste speeldag in de Eredivisie zou dus bepalen of de Rotterdammers er met de titel vandoor zouden gaan of dat zij nog ingehaald zouden worden door aartsrivaal Ajax. Dé man van dat seizoen stond tijdens het thuisduel tegen Heracles Almelo direct op en had Feyenoord met twee treffers na twaalf minuten spelen op een comfortabele 2-0 voorsprong gezet. In de slotfase schoot hij zijn derde, vanaf elf meter, binnen van die middag. De bezoekers deden nog wat terug, maar Feyenoord kwam niet meer in de problemen en pakte voor het eerst sinds 1999 de landstitel.

Rotterdam viert feest na behalen landstitel in 2017

Tekst gaat verder onder video's

Feyenoord - Go Ahead Eagles

Feyenoord kon opnieuw vorig weekend kampioen worden. Echter was voor de aftrap al duidelijk dat deze vlieger niet meer op ging, aangezien achtervolger PSV had gewonnen van Sparta en daardoor Feyenoord nog op papier in kan halen. Aanstaande zondag heeft Feyenoord aan drie punten genoeg om kampioen te worden. De tegenstander is Go Ahead Eagles, dat nog licht zicht heeft op een plek in het linkerrijtje. De ploeg uit Deventer is nu drie duels ongeslagen, maar Feyenoord is dit in competitieverband al maar liefst 25 duels (sinds september 2022). Rekent Feyenoord af met Go Ahead Eagles?

Pak 50x of zelfs 100x je inzet als Feyenoord wint van Go Ahead Eagles

De man in vorm aan Rotterdamse zijde is Santiago Gimenez. De Mexicaan scoorde de afgelopen tien duels negen keer en kwam dit Eredivisie-seizoen in totaal al veertien keer tot scoren. De spits van Feyenoord had slechts 118 minuten voor één doelpunt nodig en is ook nog in de race voor de Willy van der Kuijlen-trofee voor topscorer van de Eredivisie. Schiet Gimenez Feyenoord aanstaande zondag naar de landstitel?

Santiago Gimenez scoort de openingstreffer tegen Go Ahead Eagles (4.25)

Feyenoord-doelman vertrekt