Kenneth Vermeer maakt Eredivisie-rentree bij PEC Zwolle

Kenneth Vermeer is terug in de Eredivisie. De 37-jarige doelman maakt de transfervrije overstap naar PEC Zwolle. Als de medisch keuring geen problemen oplevert, tekent hij een eenjarig contract, met een optie voor nog een jaar.

"Het voelt goed om terug te keren in Nederland in een voor mij bekende competitie bij een nieuwe club", vertelt Vermeer tegenover de clubsite. "Ik ken PEC Zwolle als een club die staat voor verzorgd en aanvallend voetbal. Onder trainer Dick Schreuder is die speelwijze nóg belangrijker gemaakt en verder doorontwikkeld en dat past goed bij mijn eigen voorkeur. Ik heb een goed gevoel over het plan wat de club met mij en de andere keepers heeft en ik maak daar dan ook graag onderdeel van uit".

Marcel Boudesteyn, technisch directeur van de Blauwvingers, is blij met de komst van de Amsterdamse goalie. "Het is heel fijn dat we met Kenneth een zeer ervaren doelman aan de selectie hebben kunnen toevoegen. Kenneth heeft een schat aan ervaring opgedaan in binnen- en buitenland waar we veel profijt van hopen te hebben. Daarnaast beschikt hij over veel leiderschapskwaliteiten. In onze ogen essentieel voor een doelman. Ik wil Kenneth veel succes wensen bij PEC Zwolle en daarmee zijn terugkeer in de Eredivisie".

Vermeer doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte tussen 2005 en 2014 deel uit van de hoofdmacht van de Amsterdammers. Daarna verkaste hij naar aartsrivaal Feyenoord. In januari 2020 liet hij De Kuip achter zich om in de Major League Soccer aan de slag te gaan. In de Verenigde Staten speelde hij achtereenvolgens voor Los Angeles FC en Cincinnati FC.