'Ajax aast op Maurice Steijn als nieuwe hoofdtrainer'

In de zoektocht naar een nieuwe trainer zou Ajax de ogen hebben laten vallen op Maurice Steijn. Na het misgrijpen van Kjetil Knudsen, zou de huidige oefenmeester van Sparta het nieuwe doelwit zijn. Met Sparta beleefde Steijn een sterk seizoen.

Het nieuws over de interesse van Ajax in Steijn valt te lezen bij De Telegraaf. Het medium meldt dat de oefenmeester op 'pole position' staat in de ArenA. Bij Sparta zou men verwachten dat Steijn na het weekend direct kenbaar willen maken dat hij in contact wil komen met Sven Mislintat, directeur voetbalzaken van Ajax, over een toekomst in Amsterdam. 

Bij Sparta heeft Steijn nog een contract tot medio 2024, waar de club uit was op een verlening van één seizoen. Na de verloren play-off finale om Europees voetbal, gaf Steijn al te kennen niet met zekerheid over zijn toekomst bij Sparta te kunnen spreken. Steijn gaf aan maandag morgen een gesprek te hebben met technisch directeur Gerard Nijkamp te hebben. "Dan zullen we zien wat de insteek is en wat eruit komt."