‘Ajax richt pijlen op Zuid-Amerikaans tweetal: speler persoonlijk al akkoord’

Ajax heeft haar pijlen gericht op David Martínez en Álvaro Barreal. Sven Mislintat lijkt steeds meer spelers naar de club te willen halen en het tweetal moet de nieuwste toevoeging worden.

Venezolaans journalist Mario Alberto Sánchez meldt dat Ajax al tot een persoonlijk akkoord is gekomen met David Martínez. De pas 17-jarige rechtsbuiten maakte zijn debuut al voor de nationale ploeg van Venezuela en staat te boek als een groot talent. Hij is momenteel actief bij Monagas SC, wat uitkomt in de hoogste divisie van het land. Zijn huidige marktwaarde zit op zo’n 350 duizend euro volgens Transfermarkt.

Volgens Fede Rodas van directtvsports is Ajax van plan om Álvaro Barreal naar Amsterdam te halen. De Argentijnse rechtsbuiten van FC Cincinnati moet voor een transfersom van zo’n 8 miljoen euro overkomen naar Ajax. Volgens Rodas heeft Sven Mislintat al twee gesprekken gehad met het management van Barreal. De kans dat Ajax zowel Sánchez, als Barreal haalt, lijkt klein. Echter zit de kans er wel in dat er minimaal één van de twee naar Amsterdam komt.