Beelen verlengt Feyenoord-contract: stormachtige ontwikkeling in beeld

Thomas Beelen is door Feyenoord beloond met een nieuw contract. De centrale verdediger maakte een dusdanig goede indruk tijdens zijn debuutjaar in Rotterdam-Zuid dat de club besloot om hem uit handen te houden van kapers op de kust en hem een nieuw contract voor te schotelen.

Dat zag de 23-jarige Beelen ook wel zitten, die vorige zomer voor een bedrag van drie miljoen euro werd overgenomen van PEC Zwolle. Blessuregevallen in de achterhoede van de Rotterdammers boden hem een aantal mooie kansen, die hij met beide handen aan heeft gegrepen. Hij maakte indruk in de Eredivisie én de UEFA Champions League.

Thomas Beelen tekent niet contract bij Feyenoord

De Nederlander is trots op de ontwikkelingen bij de stadionclub en ziet zijn nieuwe verbintenis als een bekroning op zijn werk. "Vanuit Feyenoord is het een mooi gebaar om met me te willen verlengen, dus dat voelt sowieso goed. Ik zit hier ook op m’n plek. Afgelopen half jaar heb ik al veel gespeeld, de nodige mooie momenten meegemaakt en de beker gewonnen. Komend seizoen gaan we weer de Champions League in en willen we daarnaast ook meedoen om de prijzen. Naar die uitdaging kijk ik ontzettend uit", luidt zijn eerste reactie.

Hoe ziet de loopbaan van de 23-jarige verdediger er tot dusver uit?

Hij groeide op in Harderwijk en bij VV Hierden betrad hij voor het eerst het voetbalveld. FC Twente was onder de indruk van Beelen en voegde hem toe aan de jeugdopleiding, maar in 2016 verruilde hij de Tukkers voor de jeugd van VVOG. Een jaar na die 'terugkeer' pikte PEC Zwolle Beelen op en daar schopte hij het tot de A-selectie na jaren hard werken. 

Via verschillende jeugdelftallen debuteerde hij in seizoen 2022-2023 in het betaald voetbal, waar de Zwollenaren op dat moment nog in de Keuken Kampioen Divisie speelde. Als basiskracht had hij een groot aandeel in de promotie naar de Eredivisie en die stijgende lijn zette hij bij Feyenoord voort.

Wat is de marktwaarde van Thomas Beelen?

De transfersom van drie miljoen euro lijkt op dit moment een koopje te zijn geweest voor de Rotterdammers, omdat hij op het hoogste Europese niveau al spitsen als Romelu Lukaku en Alvaro Morata wist af te stoppen. Wolverhampton Wanderers deed al een poging om hem te overtuigen, maar die bleek tevergeefs.  Volgens Transfermarkt is zijn marktwaarde in viervoud gestegen. Lees hier wat de transferplannen van Feyenoord komende zomer zijn.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers