Woedende en zelfkritische Koeman na #NEDITA: "Het was lamlendig en dat neem ik mezelf kwalijk"

Ronald Koeman is geschrokken van zijn elftal in de troostfinale van de UEFA Nations League. Met name de eerste helft was een drama en ook de bondscoach zag dat het niet goed was. Na afloop geeft hij te kennen dat er reden is tot zorgen en dat het ook zichzelf aan te rekenen is.

Vooral het uitblijven van karakter en mentaliteit laakt de bondscoach na afloop. "Het was lamlendig. Dat neem ik mezelf kwalijk, want dat is het ergste dat ik vind dat aan een team kan ontbreken. We hebben elkaar laten zitten en we zijn in die eerste helft ook niet bij machte geweest om boos te worden en elkaar te corrigeren. Dat kan niet", aldus een zichtbaar geïrriteerde Koeman. "Het niet terugschakelen van voor naar achteren, dat is iets waar ik een bloedhekel aan heb", vervolgde hij, maar verder wilde de oefenmeester geen persoonlijke beschuldigingen doen.

"Er staat ook een rechtsbuiten, die is verantwoordelijk voor de linksback. Dat gebeurde in meerdere situaties. Je kan dit niet aan je verdedigers overlaten. Bij de tweede goal staat Dimarco weer vrij. We schakelen niet terug, alleen Wieffer deed dat eigenlijk goed. Dit is de basis van een elftal. Dit gaat niet om technische kwaliteiten, maar om de bereidheid", aldus een aangeslagen Koeman. 

“Ik had echt het gevoel dat we een stap konden maken, maar de wijze waarop we voor de dag zijn gekomen in de eerste helft, daar moeten we ons voor schamen. Ik heb het niet voor elkaar gekregen om de volgende stap te zetten, dit is een stap terug."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers