Wytse van der Goot: alles over de sportverslaggever

Een naam voor jezelf maken in de voetbalwereld, dat is iets wat Wytse van der Goot heeft gedaan. Ondanks dat hij geen voormalig prof is, zit hij nu wekelijks aan tafel met grote namen uit de voetbalwereld. 

Dit wil je weten van Wytse van der Goot

Voor we naar zijn loopbaan kijken, komen we eerst langs enkele privézaken van de presentator. Is er bijvoorbeeld een vrouw in het leven van de tv-persoonlijkheid?

Waar is Wytse van der Goot geboren?

De voetballiefhebber is geboren in Bussum, op 4 mei 1982. Wytse woont in Schellingwoude. 

Hoe oud is Wytse van der Goot nu? 

De Bussumer is momenteel 42 jaar oud en verschijnt inmiddels al ruim tien jaar op tv. 

Wat is het vermogen van Wytse van der Goot?

Het (geschatte) vermogen van de presentator is onbekend. 

Heeft Wytse van der Goot een gezin? 

Iets wat Van der Goot goed gescheiden weet te houden van de media is zijn privéleven. Zo is het bijvoorbeeld onbekend wie de vriendin van de presentator is. Wel heeft hij zelf bekend gemaakt dat zij samen twee kinderen hebben. 

Wat doet Wytse van der Goot naast tv?

Wat zijn hobby's zijn naast de mediawereld is vrij onbekend. Wel is het zo dat de presentator naast zijn werk zelf ook enorm geniet van voetbal. En hij omschrijft zichzelf als een perfectionist, dus in zijn werk zitten dan ook de nodige uren. (Tekst gaat verder na de video)

Dit is de loopbaan van Wytse van der Goot 

De naam Van der Goot is geen onbekende naam in de mediawereld, zo was vader Leo al actief bij verschillende zenders. Zelf heeft Wytse na de havo van 2003 tot 2006 gestudeerd in Utrecht, hier volgde hij de hbo-opleiding journalistiek. Daarnaast heeft hij ook een acteursopleiding gevolgd, maar dit bleek niks voor hem te zijn. 

Welke zenders is Wytse van der Goot te zien?  

Zijn tv-carrière begon bij RTL Sport, Talpa en Sport 1. In 2013 kwam de overstap naar FOX Sports en twee jaar later volgde Ziggo Sport. Vandaag de dag zie je de presentator en verslaggever bij Rondo als gastheer, wat hij in 2021 overnam van Jack van Gelder. Bij Rondo heeft hij onder anderen Marco van Basten en Ruud Gullit vaak aan tafel als vaste gasten. Daarnaast werkt hij ook bij SBS Sport, SBS6 en Veronica. 

Zit Wytse van der Goot op social media? 

De Nederlandse presentator gebruikt alleen LinkedIn en X. (Tekst gaat verder na de afbeelding) 

Een andere bekende Nederlandse sportverslaggever is Jeroen Grueter. Hier lees je alles wat je moet weten over de NOS-man. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers