Modric (39) wordt oudste Real-speler ooit en passeert Puskás met historische optreden

Luka Modric heeft opnieuw geschiedenis geschreven voor Real Madrid tijdens de 1-2 overwinning op Celta de Vigo. Met zijn invalbeurt in de tweede helft werd de Kroaat de oudste speler ooit die het shirt van de Koninklijke droeg, op 39-jarige leeftijd en 40 dagen. Modric markeerde deze bijzondere mijlpaal niet alleen met zijn aanwezigheid, maar ook met een schitterende assist die bepalend was voor de overwinning van zijn team.

De impact van Modric na zijn invalbeurt

In de 1-1 situatie wist Real Madrid dat het snel weer de controle moest terugpakken om de drie punten veilig te stellen. De gelijkmaker van Celta vlak na rust zorgde voor extra druk op de Madrilenen. Toen Modric in de tweede helft het veld betrad, veranderde de dynamiek van het spel direct. Zijn kalmte, overzicht en precisie gaven Real de rust die het nodig had om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken.

De beslissende actie kwam in de 72e minuut. Modric, die altijd bekend heeft gestaan om zijn technische finesse en inzicht, strooide met een pass van uitzonderlijke klasse. Vanaf het middenveld zette hij Vinícius Júnior met een perfecte bal vrij voor doelman Vicente Guaita. Vinícius bleef koel en plaatste de bal laag in het doel, waarmee hij de 1-2 op het scorebord zette. Dankzij deze magistrale assist speelde Modric niet alleen een cruciale rol in de overwinning, maar bekroonde hij zijn historische invalbeurt op de meest passende manier.

Modric breekt record van Puskás

Met zijn optreden in Vigo overtrof Modric het record van Ferenc Puskás, die tot nu toe de oudste speler van Real Madrid was. Puskás speelde zijn laatste wedstrijd voor de club in 1966, op 39-jarige leeftijd en 37 dagen. Modric, die in zijn 12e seizoen voor de Koninklijke speelt, passeerde deze legendarische Hongaar met een leeftijdsverschil van slechts drie dagen.

Modric’s blijvende waarde voor Real Madrid

Hoewel Modric de laatste tijd vaker vanaf de bank begint, blijft hij een essentiële schakel voor Real Madrid. De Kroaat heeft keer op keer bewezen dat hij het spel kan controleren met zijn intelligente passes en uitstekende positionering, wat ook tegen Celta de Vigo weer het geval was.

Deze historische wedstrijd toont aan dat Modric, ondanks zijn leeftijd, nog steeds van grote waarde is in het team.