'Barcelona doet laatste poging voor De Ligt en is akkoord met Ajax'

FC Barcelona gaat nog één poging doen om Matthijs de Ligt binnen te halen. Volgens ESPN heeft de lanskampioen van Spanje een akkoord bereikt met Ajax over een transfersom van 80 miljoen euro. Deze week wil de Catalaanse topclub om de tafel met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van De Ligt. 

Volgens het bovenstaande medium had Barca de 19-jarige verdediger in maart zo goed als binnen, maar de interesse van andere topclubs heeft roet in het eten gegooid. Paris Saint-Germain deed de aanvoerder van Ajax een aanbieding waarbij hij in vijf jaar 75 miljoen euro kan verdienen. Barcelona is op de hoogte van het bod en doet volgens ESPN nu een final push om De Ligt toch over te nemen van Ajax.

Opvallend genoeg liggen de gesprekken tussen Raiola en Barcelona nu een week stil omdat de landskampioen van Spanje nog geen betere aanbieding heeft gedaan aan het kamp De Ligt. Barcelona wil de onderhandelingen heropenen, maar volgens ESPN heeft PSG inmiddels de beste papieren voor de komst van de Oranje-international.