Oud-Ajacied naar voren geschoven als opvolger Dick Advocaat: "Een goede optie voor Feyenoord"

Dick Advocaat heeft mede vanwege het coronavirus nog altijd geen duidelijkheid gegeven over volgend jaar: blijft hij trainer van Feyenoord of niet? Mocht de Kleine Generaal dit niet meer willen, dan schuift oud-Feyenoorder Edwin Zoetebier een prima alternatief naar voren: Wim Jonk.

De oud-speler van onder meer Ajax en Inter doet het momenteel zeer behoorlijk in zijn eerste seizoen bij FC Volendam (derde plaats). Zoetebier is in de Kein Geloel Podcast van mening dat Jonk over alle eigenschappen beschikt die een Feyenoord-trainer moet hebben: "Hij durft jeugd in te passen. Hij speelt aanvallend voetbal. Ik denk dat het geen slechte gedachte is. Zelfs een goede gedachte! Wim is iemand die het team beter laat spelen. Hij wint liever met 6-4 dan met 2-0, dat zegt genoeg over zijn aanvallende manier van voetbal."

Jonk vertrok in 2015 als hoofd jeugdopleiding bij Ajax na een conflict met Edwin van der Sar, Marc Overmars en Dennis Bergkamp. In een interview met het AD liet hij vorig jaar weten niet meer 'on speaking terms' te zijn met het trio.