Arne Slot reageert met kwinkslag op Bayern München-gerucht

Tijdens de persconferentie na het gelijkspel tussen PSV en Feyenoord (2-2), kreeg Arne Slot, de trainer van Feyenoord, een verrassende vraag voorgeschoteld door een Duitse journalist. De journalist bracht ter sprake dat Slot genoemd wordt als mogelijke kandidaat voor de positie van trainer bij Bayern München.

Arne Slot genoemd bij Bayern München 

Bayern München had onlangs aangekondigd dat Thomas Tuchel aan het einde van het seizoen zou vertrekken. Het team draait een teleurstellend seizoen, met een achterstand van tien punten op koploper Bayer Leverkusen. Hoewel Bayern al een nieuwe trainer zou hebben voor het volgende seizoen, houdt Sky Deutschland rekening met een mogelijk vervroegd vertrek van Tuchel, vooral als Bayern dinsdag tegen Lazio uit de Champions League zou worden uitgeschakeld.

Reactie Slot op mogelijke interesse Bayern

De Duitse journalist vermeldde tijdens de persconferentie dat Slot op de lijst van potentiële opvolgers stond. Slot reageerde met een kwinkslag door zijn naambord te pakken en te vragen: "Staat hier Peter Bosz?" De journalist kon de humor waarderen en antwoordde: "Nee, hier staat Arne Slot."

Slot lichtte toe: "Ja, hier staat Arne Slot. Ik ga niet in op die vraag. Het verrast me volledig, maar laten we het erop houden dat het leuk is om ergens op een lijstje te staan..."

Voorkeur van Bayern München gaat naar deze trainer

Volgens de Duitse krant Abendzeitung wordt in de Allianz Arena serieus nagedacht over Slot als potentiële kandidaat. Eerder had het medium gemeld dat het voor Bayern "extreem moeilijk zou worden om Xabi Alonso ervan te overtuigen om naar Bayern over te stappen". Alonso leidt mogelijk Bayer Leverkusen naar een kampioenschap dit seizoen en zou ook op de radar van Liverpool staan.

Daarom zou Arne Slot kunnen worden gezien als de persoon die Bayern München weer op het juiste spoor kan zetten. Eerder dit seizoen was hij al benaderd door Tottenham Hotspur, maar toen besloot hij trouw te blijven aan Feyenoord