'Ajax akkoord met Sulemana, Scherpen naar Engeland'

Kjell Scherpen vertrekt naar Engeland om aan de slag te gaan bij Brighton & Hove Albion, melden Voetbal International en De Telegraaf. Kamaldeen Sulemana zou volgens Sport1 juist een akkoord hebben bereikt met Ajax.

Scherpen maakte twee jaar geleden de overstap van FC Emmen naar Ajax, maar kon sindsdien nauwelijks imponeren. De 21-jarige doelman kwam dit seizoen slechts vier keer in actie voor de hoofdmacht. De transfersom bedraagt zo'n vijf miljoen euro. 

Scherpen treft in Engeland twee landgenoten: Davy Pröpper en Joël Veltman. Pröpper kwam in 2017 over van PSV en staat onder contract tot medio 2023. Veltman speelt sinds dit seizoen voor The Seagulls.

Transfersom

Anderzijds heeft Ajax Kamaldeen Sulemana binnen, schrijft het Duitse Sport1. De Amsterdammers leggen vijftien miljoen euro neer voor de Ghanese aanvaller van FC Nordsjaelland. Dat bedrag kan de komende jaren toenemen door bonussen.

Sulemana scoorde dit seizoen tien keer en gaf acht assists in dertig wedstrijden. Het contract van het negentienjarige talent loopt tot medio 2024. Manchester United en Bayer Leverkusen toonden ook concrete interesse, maar Ajax heeft de strijd gewonnen.

'Bod uitgebracht'

"Ik weet dat er een bod is uitgebracht door Ajax. Dat is alles wat ik erover kan zeggen, ik kan niet verder ingaan op details. Maar er is een bod uitgebracht", bevestigde Sulemana onlangs aan het Deense BT.

Ajax-update Kjell Scherpen Kamaldeen Sulemana

Feyenoord-doelman vertrekt