Interview Weghorst na zege op Ierland schetst verbazing: “Heel erg raar”

Pierre van Hooijdonk is onder de indruk van het spel van Wout Weghorst bij het Nederlands Elftal. Weghorst was in beide wedstrijden tegen Griekenland en Ierland belangrijk met een goal. Wel zetten Van Hooijdonk en Rafael van der Vaart vraagtekens bij het interview van de spits na afloop. 

Lovende woorden voor Weghorst

In de eerste helft was het aanvallend matig bij Nederland. De analist zag dat toen de spits van Hoffenheim erin kwam, het spel van Nederland verbeterde: "Niemand kon die eerste helft wat tegen die reuzen achterin inbregen. Dat was de voornaamste reden om hem te brengen. En die goal die hij maakt, die is fantastisch”, vertelde de oud-spits bij NOS. "Als je dat ziet, dan zie je een échte nummer negen. Hij koos op het juiste moment om te gaan. In de dode hoek van de verdediger vertrok hij. In een split second moest hij beslissen, gokken, aanvoelen: daar moet de bal vallen. Geweldige goal."

‘Raar interview’

Na afloop van de wedstrijd liet Weghorst bij NOS weten niet eens te zijn over de keuze van Koeman om hem op de bank te laten beginnen: "Nee. Boos is niet het goede woord. Je doet het uiteindelijk als team en als elftal. Ik hoorde het vanochtend, en ik was verrast. Ik vond dat vervelend, en ik baalde ervan. Maar de bewijsdrang was er niet meer dan normaal."

Rafael van der Vaart zat verbaasd te kijken: "Ik vind dit een heel raar interview. Hij begon met 'ja' en 'nee', hij was zichtbaar geïrriteerd dat hij niet mocht spelen.” Ook Van Hooijdonk zet zijn twijfels bij het interview, maar ziet een reden voor de woorden van de goalgetter: "Ik denk dat ik weet wat er speelt bij hem: de constante twijfel over het type spits bij Oranje, dat hij misschien niet goed genoeg kan voetballen. Maar hij levert wel altijd."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers