PIJNLIJK! Opnieuw rode kaart geseponeerd na #FEYNEC

NEC sloot voor de tweede keer in 2023 een uitwedstrijd tegen Feyenoord af met tien man nadat Phillippe Sandler de rode prent kreeg gepresenteerd van arbiter Rob Dieperink. Net zoals de vorige keer heeft de tuchtcommissie besloten om de rode kaart te seponeren, omdat niet bewezen kan worden dat Sandler 'bewust op onreglementaire wijze een doelpunt voorkomt'.

Tijdens het bekerduel in De Kuip tussen Feyenoord en NEC kwamen de Nijmegenaren op een 0-2 voorsprong in de eerste helft. In de tweede helft ontpopte Mattijs Branderhorst zich tot held aan Nijmeegse zijde en leek NEC lang op een bekerstunt af te stevenen. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd kregen de Rotterdammers echter een penalty nadat Sandler de bal tegen zijn arm aangeschoten kreeg. Dieperink bestrafte de actie van de centrumverdediger met een rode kaart. Feyenoord benutte de strafschop en maakte in een overtalsituatie de gelijkmaker. In de verlenging scoorden beide teams opnieuw twee keer, waardoor het duel in 4-4 eindigde. Feyenoord trok in de strafschoppenserie uiteindelijk aan het langste eind en kwalificeerde zich voor de kwartfinale van de KNVB beker.

Tekst gaat verder onder de video

Niet de eerste keer

De KNVB heeft deze rode kaart nu geseponeerd waardoor Sandler dit weekend gewoon mee kan doen tegen SC Cambuur. Tijdens de vorige wedstrijd tussen Feyenoord en NEC overkwam Ivan Marquez hetzelfde. Hij veroorzaakte een penalty en werd ook nog eens weggestuurd. Deze rode kaart werd ook direct geseponeerd.