Kramer grapt na afloop: "Op training ging het wat beter"

Het was voor iedereen een rare voetbalavond. RKC en Ajax moesten nog zo'n tien minuten spelen en daarin hielden de Amsterdammers stand. Het stond 2-3 en de thuisploeg probeerde het de bezoekers dan nog wel moeilijk te maken, maar dat lukte niet echt meer, zo concludeerde ook aanvoerder Michiel Kramer bij ESPN.

"Dit heb ik natuurlijk nog nooit meegemaakt. Het was echt een rare gewaarwording", begint de boomlange spits van RKC. "Ook in de warming-up moesten we over ons eerste dode punt heen, dus dat was even aanpoten. Je weet gewoon dat het heel lastig gaat worden. Je krijgt een kansje. Je probeert van alles, maar in wedstrijden zoals deze heb je ook een beetje geluk nodig in de afwerking. Je hebt er alles aan gedaan. Meer kan je niet doen."

Ook de voorbereiding op een duel zoals deze is natuurlijk apart. "We wisten dat we ongeveer negen minuten moesten spelen, want dat was ons al verteld met extra tijd en etc. Gisteren op de training ga je dan in negen minuten proberen een goal te maken. Ik moet zeggen: dat ging toen een stuk beter en hadden we wat meer kansen. Vandaag eigenlijk maar eentje. je kan allerlei scenario's bedenken van te voren, maar in dit soort situaties gaat het om geloof en een beetje geluk. Dat hadden we vandaag niet."