Geweld in voetbalstadions: Bij Ajax veruit de meeste vechtpartijen waargenomen

Uit cijfers, opgevraagd door EenVandaag, is gebleden dat bij Ajax veruit de meeste geweldincidenten zijn waargenomen. Bij meer dan de helft van de thuiswedstrijden die Ajax in de Johan Cruijff Arena speelt, vinden er geweldsincidenten plaats. 

De cijfers van EenVandaag zijn op basis van de afgelopen vier seizoenen. Bij FC Emmen, De Graafschap en Fortuna Sittard zijn ook de gegevens uit de Eerste Divisie meegenomen. Vooral de lage plaats van topclub Feyenoord (13e plek) valt op. 

Ajax: "Wij registreren alle geweldsincidenten" 
Bij Ajax herkennen ze zich niet direct in de cijfers. Een woordvoerder van de Amsterdammers laat aan EenVandaag weten: "Wij denken dat onze consequente mate van regristratie, in combinatie met het hogere toeschouwersaantal ten opzichte van alle andere clubs, een wat vertekend beeld geeft". 

Rustig in de Kuip 
De dertiende plek van Feyenoord op de ranglijst met de meeste geweldsincidenten is opvallend te noemen. De Rotterdammers staan bekend vanwege hun fanatieke supporters die ook regelmatig voor onrust zorgen op de thuistribunes tijdens de uitwedstrijden. In de Kuip werden in vier seizoenen slechts tijdens zeven ​wedstrijden incidenten geregistreerd. Zelfs stadsgenoot Excelsior staat hoger dan de club uit Rotterdam-Zuid. 



De complete ranglijst van de Nederlandse clubs met de meeste geweldsincidenten 👇

Feyenoord-doelman vertrekt