Programma Eredivisie: Volendam en Vitesse trappen af, Klassieker in speelronde 6 en 29

De KNVB heeft het concept van het competitieprogramma van de Eredivisie vrijgegeven. Nu weet elke club waar het aan toe is en wanneer ze welke tegenstanders treffen. Op vrijdag 11 augustus begint het nieuwe Eredivisieseizoen met een wedstrijd tussen FC Volendam en Vitesse.

De eerste topper die op het programma staat is tussen FC Twente en Ajax op 17 september. Eén week later staat er voor de Amsterdammers weer een belangrijke pot op het programma: De Klassieker tegen Feyenoord. Deze wordt afgewerkt in de Johan Cruyff ArenA. De Klassieker in De Kuip staan gepland voor speelronde 29. PSV en Ajax treffen elkaar voor het eerst op zondag 29 oktober en op zondag 3 december moeten de Eindhovenaren naar De Kuip toe. 

De eerste derby vindt plaats op zondag 17 september. Dan neemt promovendus PEC Zwolle het in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles. Op 1 oktober staat de Gelderse derby op het programma tussen NEC en Vitesse. Heracles en Twente hebben elkaar een jaartje moeten missen, maar spelen op zondag 22 oktober weer tegen elkaar.

Aan het eind van deze week zal het concept definitief gemaakt worden. Vaak worden hier maar kleine wijzigingen in gedaan. De data voor speelronde 21 tot en met 32 wordt in december pas bekend. Dan weten we hoe de Nederlandse clubs het gedaan hebben in Europees verband.

Klik hier voor het volledige concept competitieprogramma van de Eredivisie!