Oud-PSV'er had flinke ruzie met trainer: "Zijn net een getrouwd stel"

Hij speelde tussen 2014 en 2017 bij PSV en werd zowel aanvoerder als publiekslieveling in Eindhoven. Andrés Guardado tekende daarna bij Real Betis en sindsdien speelt hij in Sevilla. Dat leek allemaal rozengeur en maneschijn, maar daar blijkt nu toch niet helemaal waar te zijn. 

Bij Radio Sevilla vertelt Guardado over een incident aan het einde van 2023 tussen hem en zijn trainer Manuel Pellegrini. Tegen Girona werd de Mexicaanse routinier al in de rust gewisseld en daar was hij niet blij mee. Nog voordat de wedstrijd voorbij was, had Guardado het stadion verlaten. Daar was de Chileense trainer niet van gediend en dat vertelde hij de oud-PSV'er in het bijzijn van zijn collega's.

Guardado kijkt nu terug op het incident tussen hem en zijn trainer. "De coach en ik zijn als een getrouwd stel. We houden van elkaar en maken ruzie. Daar hoeft niemand van te schrikken, ik zie er ook geen schandaal in Ik houd er niet van om uit de school te klappen, maar dit is inderdaad gebeurd. Het was een stevige discussie."

Stoppen

De Mexicaan is inmiddels 37 jaar oud en het einde van de carrière van Guardado komt dan ook steeds dichterbij. Of dat deze zomer al gaat gebeuren weet hij nog niet. "Aan het einde van het seizoen zal ik de knoop doorhakken. Ik vind het nog steeds erg leuk om te spelen, ik voel ook nog steeds prettige zenuwen voor wedstrijden. Zolang dat zo blijft, ga ik door."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers