Van den Brom doet open sollicitatie: "Gewoon omdat het mijn club is"

John van den Brom is na zijn vertrek bij het Poolse Lech Poznan nog altijd clubloos en was zondagochtend te gast bij Goedemorgen Eredivisie. De 57-jarige trainer wil zeer graag weer aan de slag en spreekt zijn voorkeur uit voor een Nederlandse club, specifiek het kwakkelende Vitesse.

Dat maakte hij niet subtiel kenbaar, want Van den Brom deed gewoon een open sollicitatie. Toen hem gevraagd werd of Vitesse een optie is, reageerde hij als volgt. "Gewoon omdat het mijn club is. Ik heb er gespeeld en ben er al trainer geweest. Je hoopt dat ze het beter gaan doen." Daar zal degradatie niets aan veranderen. "Ik zou me daar niet te groot voor voelen. Het gaat om het totaalplaatje, niet het niveau waar ze op dat moment spelen."

Heimwee naar Nederlandse voetbal

"Ik ben een aantal jaren achter elkaar in het buitenland geweest, maar als je nu weer terug bent... dan is het hier zo slecht nog niet. Die vraag is niet zo moeilijk. Je weet dat wanneer er iets anders komt, je er wel voor openstaat. Maar in mijn situatie kan je niet zeggen: dit is wat ik wil. Ik vind het nog veel te leuk, ik zit nu een maand thuis en word daar eigenlijk gek", gaat de trainer verder.

Na verschillende tussenstappen in het buitenland is werkloos zijn vooral hetgeen hem tegenstaat en is Van den Brom hongerig naar een nieuwe uitdaging. "Je mist gewoon de structuur die je zo veel jaren in je leven hebt gehad, dat is moeilijk. Het is vervelend om 's ochtends wakker te worden en te denken: wat zal ik vandaag doen?"