Dest voelde waardering: "PSV was elke dag met me bezig"

Sergino Dest reist met de selectie van PSV direct af naar Glasgow, terwijl hij pas op maandagochtend gepresenteerd werd als aanwinst van de Eindhovenaren. De verdediger komt op huurbasis over van FC Barcelona en kiest bewust voor een terugkeer naar de Eredivisie.

"PSV was elke dag met me bezig. Dat gaf me een goed gevoel. Daarnaast denk ik dat de speelstijl van Peter Bosz enorm bij me past. Ik keer terug naar Nederland als hetzelfde type voetballer, maar met veel meer ervaring en hopelijk ook een hoger rendement. Ik kan niet wachten op mijn debuut", zegt Dest in zijn eerste interview als speler van de Brabanders.

Ook technisch directeur Earnest Stewart is blij met het aantrekken van de vleugelverdediger. “Als een speler heel graag wil, dan geeft dat een extra goed gevoel. Het is een zeer vaardige verdediger die met zijn creativiteit en explosiviteit ook aanvallend kan bijdragen.” Daarnaast is hij ook direct inzetbaar en dat is na de blessure van Van Aanholt, die geblesseerd het veld verliet bij Vitesse, enorm fijn. “Hij heeft de hele voorbereiding bij FC Barcelona meegedraaid, dus hij is fit", besluit Stewart.