Vijf redenen waarom Nederland gaat winnen van Kroatië

Het Nederlands elftal staat aankomende woensdag in de halve finale van de Nations League Final Four. De tegenstander in De Kuip is Kroatië. Een lastige tegenstander, namelijk nog halvefinalist op het afgelopen WK in Qatar. Toch lijkt Oranje de bovenliggende partij te zijn. Hier lees je vijf redenen waarom dat zo is!

Pak 50x of zelfs 100x je inzet als Nederland van Kroatië wint 

In vorm

Bij het Nederlands elftal zijn de nodige spelers goed in vorm. Zo speelden aanvallers Cody Gakpo en Donyell Malen de laatste weken erg sterk bij Liverpool en Borussia Dortmund. Ook in de Eredivisie spelen een aantal spelers die door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen zijn die dit seizoen erg goed gepresteerd hebben. Denk daarbij aan Xavi Simons, Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer. Om nog maar te zwijgen over Nathan Aké, die met Manchester City de 'triple' won.

Frenkie is terug

In de vorige interlandperiode kon Koeman geen beroep doen op Frenkie de Jong. De middenvelder van FC Barcelona was geblesseerd en deed daarom niet mee tegen Frankrijk en Gibraltar. Dat heeft Nederland geweten ook. In allebei de duels maakte Oranje geen sterke indruk en was het spel erg stroperig. Met De Jong keert de regisseur van het elftal terug tegen Kroatië.

De Kuip

Oranje speelt de halve finale van de Final Four in De Kuip. Aan dit stadion hebben de Nederlanders goede herinneringen. Het Nederlands elftal verloor sinds 11 oktober 2000 niet meer in het stadion van Feyenoord. Sinds die 0-2 nederlaag tegen Portugal speelde Oranje 31 keer in De Kuip. Daarvan werd er 25 keer gewonnen en zes keer gelijkgespeeld. Ook een eventuele finale wordt in het stadion in Rotterdam afgewerkt. Goed nieuws dus.

Wint Nederland opnieuw in De Kuip? Pak 50x of zelfs 100x je inzet als Oranje wint!

Blessure Memphis

De blessure van Memphis Depay is natuurlijk een aderlating voor het Nederlands elftal, maar toch kan ook dit iets positiefs zijn. Memphis kwam dit seizoen maar sporadisch in actie voor Atletico Madrid en verkeerde niet in de beste vorm. Door de definitieve afzegging van de aanvaller wordt de bondscoach gedwongen met andere namen te gaan spelen. Deze jongens, zoals bij het eerste punt te lezen valt, zijn bijvoorbeeld Gakpo en Malen die zowel aan de zijkant als in de spits kunnen spelen. Als Memphis fit was geweest had Koeman waarschijnlijk aan hem vastgehouden, ondanks dat hij niet kon overtuigen in de laatste twee interlands. Nieuwe namen kunnen voor een verfrissend Nederlands elftal zorgen.

Thuispubliek

Tot slot hebben we nog het thuispubliek. Zoals eerder al benoemd werd worden de wedstrijden van de Final Four van de Nations League afgewerkt in Nederland. Dit betekent dat de duels van Oranje ook echt als thuisduels zullen voelen. De Kuip zal tot de nok toe gevuld zijn met fans van het Nederlands elftal en zij zullen de ploeg aanmoedigen om Kroatië te verslaan en de finale van de Nations League te halen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers