Hancko gelukkig in Rotterdam: "Vanaf dag een wist ik dat dit de beste stap was"

Feyenoord versterkte de verdediging afgelopen zomer met centrumverdediger David Hancko. De Slowaak kwam alle wedstrijden van de Rotterdammers in actie en is in korte tijd uitgegroeid tot publiekslieveling. De liefde is wederzijds.

Bij de NOS laat Hancko weten geen moment spijt te hebben gehad van zijn keuze. "Ik kan niet gelukkiger zijn. Vanaf de eerste dag wist ik dat deze stap de juiste was voor mij. Ik voel me hier goed en speel elke wedstrijd. Dat is voor iemand van mijn leeftijd het belangrijkst."

Mevrouw Hancko zette carrière op pauze

"Mijn vrouw en ik houden van de stad en van de supporters", vervolgt de 25-jarige verdediger. Kristyna Plisková, de vrouw van Hancko, is professioneel tennister, maar momenteel zit ze in een pauze van haar carrière. Dit komt door de geboorte van hun zoon Adam. Hancko is enorm dankbaar voor zijn vrouw. "Zij heeft een offer moeten maken om een kind te krijgen en samen met mij hierheen te verhuizen. Adam was pas twee maanden oud toen we verhuisden naar Rotterdam. Daarvoor moet ik haar bedanken."