Jansen kraakt transferbeleid van Ajax: "Absurd"

Rob Jansen kijkt vol verbazing naar de verrichtingen van Ajax op de transfermarkt deze zomer. De zaakwaarnemer ziet dat de Amsterdammers bizarre bedragen spenderen aan spelers als bijvoorbeeld Diant Ramaj. 

Jansen is de zaakwaarnemer van onder andere John Heitinga en eerder gaf hij al een groot interview in De Telegraaf waarin hij uithaalde naar de handelswijze van Ajax rondom één van zijn trainers uit zijn stal. Hij richtte zijn pijlen op technisch directeur Sven Mislintat. "Die man richt alleen maar schade aan", concludeerde Jansen destijds en hij was niet te spreken over de manier waarop de Duitser afscheid had genomen van Heitinga.

Ook het huidige aankoopbeleid kan hem niet bekoren, zo laat hij doorschemeren in de KieftJansenEgmondGijp-podcast. Als de transfer van de Duitse goalie ter sprake komt, pakt de zaakwaarnemer het woord. "Dat is een absurde transfer", begint zijn relaas. "Dat zeg ik niet omdat ik subjectief ben. Als hij naar Feyenoord of PSV was gegaan voor dit bedrag, had ik hetzelfde gezegd", pareert hij de mogelijke vooroordelen.

"Daar klopt iets niet, daar is iets raars aan de hand", aldus Jansen. "Dat is een transfer: dat kan niet. Bijna iedereen is het erover eens, maar toch gaat het door. Misschien moeten we daar nog een keer naar kijken", besluit Jansen.