'Wijnaldum in beeld bij PSV'

Georginio Wijnaldum staat op de radar van PSV, dat weet Voetbal International te melden. De Rotterdamse middenvelder kan terugkeren bij de club waar hij tussen 2011 en 2015 ook onder contract stond. 

In die jaren was Wijnaldum erg succesvol met PSV. De KNVB Beker werd twee keer gewonnen, de Johan Cruyff Schaal eenmaal en als kers op de taart werd in het laatste seizoen de landstitel gepakt. In de zomer van 2015 werd 'Gini' voor zo'n twintig miljoen euro verkocht aan Newcastle United. 

Na Newcastle ging Wijnaldum naar Liverpool, waar hij zijn grootste successen kende. Met 'The Reds' won hij zowel de Premier League als de Champions League. In de halve finale van het miljardenbal was de Nederlandse middenvelder erg belangrijk. Mede door twee goals van Wijnaldum werd er met 4-0 thuis van FC Barcelona gewonnen, nadat er één week eerder in Spanje met 3-0 was verloren. 

Tekst gaat verder onder de video.

Sinds zijn vertrek uit Liverpool gaat het WIjnaldum wat minder voor de wind. Bij Paris Saint-Germain speelde hij weinig en net toen hij verhuurd werd aan AS Roma raakte hij zwaar geblesseerd. Na een aantal duels voor de Romeinen keert de 32-jarige Nederlander nu terug naar de Franse hoofdstad, maar hier staat hij op de nominatie om te vertrekken. PSV hoopt hier gebruik van te kunnen maken. Daar kan hij de selectie van de net aangestelde trainer Peter Bosz komen versterken.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers