Dit is het programma van Ajax in januari

Het WK in Qatar is voorbij en dus zijn alle ogen weer gericht op het clubvoetbal. In januari wordt de Eredivisie weer hervat. Ajax trapt af met de traditioneel lastige uitwedstrijd in Nijmegen tegen NEC. Daarnaast staan er nog een aantal zware affiches en een duel in de TOTO KNVB Beker op het programma.

De ploeg van trainer Alfred Schreuder staat na veertien gespeelde wedstrijden met dertig punten op de tweede plaats. De Amsterdammers hebben drie punten minder dan rivaal Feyenoord. PSV heeft eveneens dertig punten, maar een minder doelsaldo dan Ajax. AZ en FC Twente staan kort achter de topploegen met respectievelijk één punt en drie punten achterstand. 

Check hieronder alle wedstrijden van de Amsterdammers in januari

NEC - Ajax, zondag 8 januari 14.30 uur

Vorig seizoen bezorgde Brian Brobbey Ajax een 0-1 overwinning met een doelpunt in de slotminuten. Het bleek een hele belangrijke goal in de strijd om het kampioenschap.

FC Den Bosch - Ajax, woensdag 11 januari 21.00 uur

Ajax neemt het in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker op tegen FC Den Bosch. In de eerste ronde hoefde de finalist van de vorige editie niet in actie te komen. Bij een overwinning plaatst Ajax zich bij de laatste zestien ploegen van het bekertoernooi.

Ajax - FC Twente, zaterdag 14 januari 21.00 uur

FC Twente is de eerste ploeg in het nieuwe jaar die op bezoek komt in de Johan Cruijf ArenA. Vorig seizoen kende Ajax geen enkele moeite in het thuisduel met de Enschedeërs. De Tukkers werden eenvoudig verslagen met 5-0, mede dankzij een hattrick van Sébastien Haller.

Feyenoord - Ajax, zaterdag 22 januari 14.30 uur

Al in de derde competitiewedstrijd na de winterstop staat De Klassieker op het programma. Vorig jaar werd de wedstrijd zonder publiek gespeeld vanwege de coronapandemie. In maart staan de ploegen weer tegenover elkaar, ditmaal in Amsterdam. 

Ajax - Volendam, donderdag 26 januari 21.00 uur

Dat Volendam geen makkelijke tegenstander is, is dit seizoen wel gebleken. In de competitie won Ajax moeizaam met 2-4. Begin december in een oefenduel moest, weliswaar zonder de internationals, een achterstand worden omgebogen; eindstand 4-5. 

Excelsior - Ajax, zondag 29 januari 14.30 uur

Ajax sluit de maand januari af met opnieuw een uitwedstrijd in Rotterdam. De Amsterdammers houden goede herinneringen over aan de vorige ontmoeting met de ploeg uit Kralingen. Eerder dit seizoen won Ajax met maar liefst 7-1.