Promes definitief vervolgd voor betrokkenheid bij drugssmokkel

Quincy Promes, speler van Spartak Moskou, wordt definitief vervolgd voor zijn vermeende betrokkenheid bij het smokkelen van drugs. De verhalen hierover deden al langer de rondte, maar nu is dit officieel naar buiten gekomen, zo bericht NU.nl.

Op maandag 5 juni dient Promes voor de rechtbank te verschijnen. Dit gaat dan om zowel de drugssmokkel als het steekincident waarbij hij betrokken zou zijn. In april zou hij te horen hebben gekregen dat hij ook vervolg gaat worden voor de betrokkenheid bij het smokkelen van drugs.

Promes begon zijn carrière bij FC Twente, eerst in de jeugd en na een huurperiode aan Go Ahead Eagles ook in de hoofdmacht van de Tukkers. Daarna kwam hij via Spartak Moskou en Sevilla terecht bij Ajax. Hij vertrok uit Amsterdam om zo terug te keren naar Rusland bij Spartak. Rusland heeft geen uitleveringsverdrag met Nederland waardoor hij zonder problemen daar kan blijven. Wanneer Promes terug naar Nederland zou komen wordt hij waarschijnlijk opgepakt. De kans dat hij dit dan ook doet is erg klein.