Valentijn Driessen stelt dat Feyenoord-spelers veldslag voorkwamen, maar: "Daar klap je niet voor"

De wedstrijd tussen Feyenoord en RKC werd zondag halverwege de tweede helft bij een 3-0 tussenstand onderbroken, toen enkele tientallen supporters met vuurwerk het stadion binnenkwamen.

Valentijn Driessen haalt in De Telegraaf TV uit naar de supporters én de spelers. "Het is onacceptabel wat er daar is gebeurd. Aangekondigd was dat de supporters de spelers een hart onder de riem wilden steken. Laten zien dat ze achter hun staan. Daarvoor was ook plaats vrijgemaakt voor het stadion, want je mocht natuurlijk niet in het stadion. Daar mocht vuurwerk worden afgestoken. Maar zoals je kan verwachten liep het toch weer uit de klauwen, omdat er ook weer werd geprotesteerd tegen Feyenoord City, tegen het nieuwe stadion. Dat was doodzonde."

valentijn driessen over vuurwerk rellen bij feyenoord-rkc

Applaus van de spelers

"En op een gegeven moment werd de Kuip geënterd door zo'n 150 man. Vervolgens gaan de spelers klappen, applaudisseren. Dat heeft geen enkele pas. Natuurlijk is iedereen gefrustreerd dat ze het stadion niet in kunnen. Maar om dan deze mensen op die manier te bedanken, slaat nergens op. Aan de andere kant, dat haalde wel de lont uit het kruitvat. Want daarna verdwenen ze razendsnel uit het stadion en hoefde er geen ME aan te pas te komen om er een veldslag van te maken. Maar nogmaals, daar klap je normaal niet voor." 

Valentijn Driessen in De Telegraaf TV over Eredivisie Speelronde 34

-> Samenvatting Feyenoord-RKC 3-0 (met alle goals en highlights)

-> Eindstand Eredivisie seizoen 2020/2021 

-> Supportersrellen, 10 keer liep het dit seizoen uit de hand in Nederland

Jan van Merwijk, directeur van stadion Feijenoord, denkt te weten hoe de fans zondag zijn binnengedrongen. "Ze hadden een sleutel."

Foto's: Fans steken vuurwerk af in stadion, wedstrijd Feyenoord-RKC tijdelijk gestaakt

feyenoord-rkc tijdelijk gestaakt vanwege vuurwerk

supporters breken stadion in en steken vuurwerk af bij feyenoord-rkc

vuurwerk en rellen bij feyenoord-rkc

feyenoord spelers klappen voor vuurwerk afstekende fans bij feyenoord-rkc

Feyenoord-doelman vertrekt