Twee Zweedse supporters neergeschoten voor België - Zweden: "Dader lid van IS"

Voorafgaand aan het duel tussen België en Zweden heeft er een vreselijke gebeurtenis plaatsgevonden. Een man, die naar eigen zeggen lid is van de Islamitische Staat, heeft in het centrum van Brussel twee Zweede voetbalsupporters neergeschoten.

De Belgische krant Het Laatste Nieuws heeft beelden gedeeld waarin de dader zijn social media-volgers toespreekt en onder meer vertelt over zijn geloof. De dader heeft een oranje jas aan en is nog niet opgepakt door de politie. Op X zwerven meerdere beelden van de schietpartij in Brussel waarin te zien is hoe Zweedse supporters worden neergeschoten. De krant meldt dat de sfeer in het stadion van Brussel 'zenuwachtig' is. Het is nog onzeker of de wedstrijd in de tweede helft hervat wordt, zo meldt de NOS.

De Waalse krant Sudinfo meldt dat de vermeende schieter 'Allahu akbar' (god is groot in het Arabisch) heeft geroepen. In de video die hij verspreidde op Facebook zegt hij dat hij lid is van de Islamitische Staat. Ook vertelt hij dat hij de twee mensen heeft neergeschoten om "de moslims te wreken en dat wij leven en sterven voor onze religie".