Bullaude heeft vrede met huidige rol: "Het maakt echt deel uit van het proces"

Ezequiel Bullaude moest het in zijn eerste jaar in Nederland doen met een aantal invalbeurten in de Eredivisie en UEFA Europa League voor Feyenoord, maar ziet dat niet als een straf. De Argentijn weet dat het onderdeel is van het plan van trainer Arne Slot.

In gesprek met Diario Mendoza, een medium uit zijn thuisland, vertelt de aanvallend ingestelde voetballer dat hij inmiddels gewend is aan de Nederlandse cultuur. "De mensen zijn erg vriendelijk ondanks de verschillende levensstijlen. In de eerste maanden was het wat moeilijker voor me vanwege de taal, maar met veel Engelse lessen probeerde ik het te leren. Dat is inmiddels gelukt. Ik heb maar twee collega's die Spaans spreken: een uit Mexico en de ander uit Peru. Bij hen voel ik me meer op mijn gemak en ik kan makkelijk met ze praten vanwege de taal."

Over zijn negen invalbeurten in totaal is men in Argentinië niet tevreden, maar zelf ziet Bullaude geen noodzaak om zich zorgen te maken en te klagen bij de technische staf van de Rotterdammers. "Het is natuurlijk een heel proces. Ik denk dat je altijd wel wil spelen, of je nou op de bank zit of niet. Ik ga er zo rustig mogelijk mee om en het maakt echt deel uit van het proces", besluit hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers