Bassey maakt indruk bij debuut voor Fulham: "Dat deed hij perfect"

Calvin Bassey heeft bij zijn officieuze debuut voor Fulham een goede indruk achtergelaten. Na afloop van de oefennederlaag tegen Chelsea (2-0) kon de centrumverdediger rekenen op lovende woorden van manager Marco Silva.

Afgelopen vrijdag bevestigde Ajax het vertrek van Bassey naar Fulham. Twee dagen later mocht de 23-jarige Nigeriaan al opdraven bij zijn nieuwe werkgever. Direct na rust, bij een 2-0 achterstand, kwam hij binnen de lijnen. "Het was helemaal geen goede eerste helft", vertelde Silva na afloop tegenover de clubkanalen. "We kregen twee doelpunten tegen na slordig verdedigen. De organisatie stond niet goed en we hadden geen controle over de wedstrijd".

De 46-jarige oefenmeester werd wél vrolijk van de entree van Bassey. "Het waren zijn eerste 45 minuten. Ik vertelde hem dat ik geen briljante of buitengewone dingen van hem hoefde te zien. Ik wilde dat hij eenvoudig begon, zodat hij wat vertrouwen kreeg. En dat deed hij perfect".

"Als hij zijn teamgenoten nog beter leert kennen, de patronen en principes kent, dan kan hij nog meer laten zien. Ook aan de bal. Hij is een hele sterke jongen. Het is een kwestie van tijd voor hij volledig ingepast is", aldus Silva.

Samenvatting Chelsea - Fulham

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers