Merel van Dongen ziedend op Spaanse coach na opmerking over groepsverkrachting

Na een uitgelekt telefoongesprek ligt Carlos Santiso al maanden onder vuur in Spanje. De voetbaltrainer werd in november op staande voet onstagen bij Real Madrid, waar hij coach was van het Onder 12-meiden. Drie maanden later heeft Santiso alweer een nieuwe baan gevonden, maar daar zijn de supporters allesbehalve blij mee. Santiso deed namelijk een uitspraak over de groepsverkrachting van een minderjarig meisje. Ook Merel van Dongen heeft met verbazing en woede gereageerd op het nieuws.

In het uitgelekte gesprek sprak Santiso zich tegen zijn staf op verbazingwekkende manier uit over zijn team. Zo verwees de coach voor naar 'die lui van Arandina'. In 2017 vergrepen drie voetballers van Arandina CF zich aan een 15-jarig meisje en verkrachtte haar. Het trio werd elk veroordeeld tot 38 jaar gevangenisstraf. "We moeten iets doen zoals die lui van Arandina, man. We moeten een meisje pakken, maar op een manier zodat we niet in de problemen komen. We moeten haar samen pakken. Dat is wat een groep dichter bij elkaar brengt. Kijk naar die van Arandina; zij promoveerden direct!"

Ondanks de misselijkmakende opmerkingen van Santiso en felle reacties van fanatieke supporters, zag Rayo Vallecano geen reden om de oefenmeester te ontslaan. Merel van Dongen, speelster van Atlético Madrid, vindt het bizar dat Santiso nog mag aanblijven. Op Twitter reageert de Oranje-international vol afschuw op de beslissing van Vallecano.