Throwback: zo kwam het grootste spandoek van Nederland in De Kuip

Op de dag dat Feyenoord 115 jaar bestaat gaan we even terug in de tijd, al is het niet te ver. In deze documentaire zie je hoe het grootste spandoek van Nederland gemaakt werd en in De Kuip kwam.

Wat gebeurde er op 14 mei 2023?

Op 14 mei 2023 kon Feyenoord in de eigen Kuip kampioen worden door de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles te winnen. Supporters hadden er een rotsvast vertrouwen in en organiseerden allerlei sfeeracties rondom de wedstrijd. Dat vertrouwen bleek terecht, want dankzij een 3-0 overwinning stelde Feyenoord het kampioenschap zeker en barstten er in heel Rotterdam volksfeesten los. Wij blikken nog even terug op die gedenkwaardige wedstrijd. (tekst gaat verder na de video).

Hoe kwam het grootste spandoek van Nederland in De Kuip?

Een van de acties die de supporters organiseerden was 'het grootste spandoek van Nederland'. Voorafgaand aan de wedstrijd plaatsten de supporters een spandoek van liefst 11.000 vierkante meter dat door de hele Kuip rond ging. Ter ere van het 115-jarig jubileum op 19 juli 2023 maakten de supporters een documentaire waarin ze uitleggen hoe het spandoek tot stand kwam en hoe ze dit in De Kuip plaatsten. Deze documentaire delen wij uiteraard graag.

Overigens zorgden de supporters op de dag van het 115-jarig jubileum ook voor een mooi eerbetoon. Die beelden zie je hier.

Ook interessant