Emotionele brief PSV-fan: ''Dringt dat wel door tot jullie botte hersenen?''

Emotionele brief PSV-fan: ''Dringt dat wel door tot jullie botte hersenen?''

Voor het eerst sinds 43 jaar zal PSV niet meespelen in een Europees hoofdtoernooi. De club uit Eindhoven wist niet te winnen van NK Osijek en dat doet veel PSV-fans pijn. Zo ook Nicole van den Broek uit Eindhoven, die voor haar werk in Canada zit, maar PSV op de voet volgt. Nu heeft ze een emotionele brief op Facebook geplaatst.

''Ik ben godverdomme gewoonweg écht pislink en ik kan er niet van slapen hier in Vancouver! En ja, ik weet het, het is maar een spelletje. Maar wel een spelletje van mijn cluppie. En het seizoen moet nog beginnen en ik kan die koppen nu al niet meer zien! Laat staan dat ik naar ze kan luisteren!? De onzin die ze uitkramen na de wanstaltige wedstrijd van gisteren tegen een club, waar ik nog nooit van m'n leven van gehoord had!? Locadia die zich voor dit soort wedstrijden niet kan motiveren? Cocu die na dit soort drama-voetbal nog steeds strijdbaar blijft? Op welke planeet leven jullie?

Echt serieus gasten, we spelen focking na 43 jaar geen Europees voetbal dit jaar met óns machtige PSV? Dringt dat wel door tot jullie botte hersenen? Dit doet mijn grote PSV-hart intens bloeden! Dit doet pijn tot op het bot. De competitie staat voor de deur en ik klik zojuist het filmpje van Jeroentje Zoet weg, omdat ik zijn excuses keer op keer niet meer hoef te horen!? Dat herhalingsbandje kan na al die keren best in de prullenbak Jeroen! Dit kan toch niet de bedoeling zijn mannen!? (en vrouwen; voor ik daar weer gezeik over krijg...

Het was niet om aan te gluren gisteren! En dan heb ik hier in Canada nog alleen maar de samenvatting zitten kijken. Complimenten voor de mensen, die de gehele 90 minuten hebben uitgezeten. Ik denk niet dat ik het voor mekaar had gekregen.

Ben ik dan geen echte PSV-supporter omdat ik de hele wedstrijd niet kan zien? Ga toch fietsen. Want dit doet me gewoon serieus focking pijn! Ons cluppie wordt door het slijk gehaald. Dat we niet goed gespeeld hebben en niet door zijn? Tja, verliezen kan altijd. En dat accepteer ik. Maar godverdomme dan wel met het zand in de oren en het snot uit je neus! Toon passie, toon wilskracht en laat ons zien dat je er zin in hebt! Desnoods veins je het maar! Als ik morgen een dagje geen zin heb om mijn werk te doen dan tover ik maar ergens een fake glimlach vandaan, maar the show must go on!

Die goals moeten gemaakt worden, de wedstrijden moeten met passie gespeeld worden, het gras moet uit de grond gestampt worden, maar kom eens op jongens, doe het dan op z'n minst met plezier! Daar gaat het hele spelletje toch om?Vermaak ons als supporters! Wij komen naar júllie kijken! Wij vinden het spelletje prachtig. Tot voor kort dan. Want het plezier wordt steeds minder. En dat is vooral bij jullie te zien!

Het gaat niet meer om wat er op het veld gebeuren moet, maar om de randzaken. Jullie verliezen uit het oog waar het echt om gaat! Ros godverdomme die bal in dat net! Maak die mooie pass. Speel dat mannetje uit. Geniet van deze mooie sport! En laat het stadion uit z'n voegen barsten. Wij blijven allemaal achter jullie staan. Maar staan jullie er dan ook weer eens voor ons PSV? Want daar was nu niets van te merken! En dan ga ik het niet eens hebben over die gedupeerden, die daar lijfelijk aangevallen zijn en jullie hebben laten barsten als een baksteen!

Doe jezelf een groot plezier PSV en laat ons als supporters niet barsten! Wij zijn er voor jullie! Zijn jullie er ook weer eens voor ons, zoals vanouds?

En ja, ik weet het; ik heb tig suggesties voorbij zien komen op social media. En ikzelf vind ook dat er best een nieuwe coach voor de ploeg mag komen staan. En er moeten ábsoluut versterkingen bij. En wij allemaal weten wel een steentje bij te dragen aan hoe het wel en niet moet. Maar ik vrees dat dat niet gaat gebeuren. Wij hebben de touwtjes niet in handen. Prima.Maar... het seizoen moet nog beginnen! Laat het dan ook niet weer op een fiasco afstevenen dit jaar. Niet nog eens. Laten we dit dan beschouwen als een (zeer) valse start! Bewijs ons allemaal dan maar eens dat ik fout zit! En dat ik weer met plezier de (gehele) wedstrijd kan zien. Jullie vrolijke en enthousiaste gezichten weer wil zien en de interview-filmpjes weer af kan spelen. Want tot op heden is me dat nog niet gelukt na deze blamage.

Forza PSV.
Eendracht maakt macht.
Maar tot nu toe is het een nogal eenzijdig verhaal gebleken.
Haken jullie even aan boys???
Zorg er dan maar voor, dat dit weer een mooi seizoen gaat worden.
Das de énige manier om ons allen de mond te snoeren!
Succes daarmee....''

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers