'Ajax-spelers maken grappen over het slechte Engels van Maurice Steijn: "Het is geen Oxford"

Valentijn Driessen vertelt in de podcast Kick-off, dat er een taalbarrière is binnen de selectie van Ajax. De Chef voetbal van De Telegraaf geeft aan dat een aantal spelers geen Engels spreekt, terwijl ook het Engels van trainer Steijn onder een vergrootglas ligt binnen de selectie.

'Taalprobleem'

In plaats van Nederlandse spelers verwelkomde Maurice Steijn een karrevracht aan buitenlandse spelers in zijn selectie. Het heeft niet alleen gevolgen op het veld, maar ook buiten het veld, zo meldt Valentijn Driessen in de podcast, want er is volgens Driessen sprake van een communicatieprobleem. "Ik hoor dat er een groot taalprobleem is binnen die ploeg. Onze vriend Sutalo spreekt nauwelijks een woord over de grens. Die Franse Georgiër Georges Mikautadze spreekt Frans en Georgisch, verder niets. De spelers grappen over het Engels van Maurice Steijn. Het is geen Oxford."

Het is een ongewenst probleem dat Steijn erbij krijgt, zo merkt Driessen op.  "Wat Maurice Steijn heel goed kan, is communiceren. Dat communiceren kan je veel beter met Nederlandse jongens, die hij voor zich kan winnen. Die buitenlandse jongens kan hij moeilijk voor zich winnen. Hij moet zich vasthouden aan de Nederlandse jongens", adviseert de journalist. "Dat zijn de jongens die hem uiteindelijk redden. Niet jongens als Tahirovic, de Georgiërs en Akpom."

Ook interessant