Derksen en Gijp kritisch op Hendriks na 'grap' over Hazes en De Wolf

Hélène Hendriks kreeg felle kritiek tijdens Vandaag Inside na een mislukte grap over André Hazes junior in de uitzending van De Oranjezondag. Tijdens het programma maakte Hendriks bekend dat ze de ‘echte vader’ van Hazes junior zou onthullen, waarna ze zich tot John de Wolf richtte.

Wat begon als een onschuldige grap, mondde uit in een controverse toen Hélène Hendriks in een oud-interview suggereerde dat John de Wolf de echte vader van André Hazes zou zijn. De opmerking, uit de context gehaald, viel bij veel kijkers verkeerd. Johan Derksen uitte zijn ongenoegen bij Vandaag Inside: "Wat Hélène deed met André Hazes vond ik totaal niet grappig," verklaarde hij.

René van der Gijp sloot zich daarbij aan: "Natuurlijk is dat niet grappig." De kritiek draaide vooral om het feit dat Hazes, gezien zijn publieke rol, hierdoor in een ongemakkelijke positie werd gebracht. Wilfred Genee, die Hendriks goed kent, legde uit dat de grap door herhaling serieuzer leek te worden opgevat: "Het vervelende was dat ze er zo vaak op terugkwam, waardoor het leek alsof ze het echt meende," aldus Genee. Hij benadrukte ook dat Hendriks zelf niet tevreden was met haar opmerking: "Ze vond het zelf ook geen geslaagde grap."

Hélène Hendriks heeft inmiddels haar excuses aangeboden aan Hazes. In een interview met De Telegraaf gaf ze toe spijt te hebben: "Achteraf gezien was het geen goede grap." Ook op Instagram uitte ze haar excuses opnieuw: "Het was inderdaad echt niet goed! Dat heb ik André natuurlijk laten weten."

"Hélène Hendriks shockeert met grap over vader van André Hazes jr.".

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers