Ajax volgt Santiago López: alles wat je moet weten over het Argentijnse toptalent

Ajax heeft zijn vizier gericht op de 18-jarige Santiago López, een veelbelovend talent van CA Independiente uit Argentinië. Volgens diverse Argentijnse bronnen, waaronder TyC Sports, zijn scouts van de Amsterdamse club recentelijk gespot in Lanús, waar ze López nauwlettend volgden. Er is nog geen formeel bod uitgebracht, maar de gesprekken bevinden zich in een verkennende fase.

Wie is Santiago López?

Santiago López, geboren op 9 februari 2006, is een vleugelaanvaller die voornamelijk op de linkerflank speelt, maar ook als spits uit de voeten kan. Met zijn snelheid, dribbelvaardigheid en aanvallende instinct is hij een van de meest veelbelovende spelers in de Argentijnse competitie. Hij debuteerde in juli 2023 voor het eerste team van Independiente en heeft inmiddels 15 wedstrijden in de Argentijnse Primera División gespeeld, waarin hij tweemaal scoorde​

López werd ook geselecteerd voor de Argentijnse nationale jeugdteams en speelde onder meer voor de U17 en recentelijk voor de U20-ploeg, waarmee hij zijn internationale ervaring verder uitbreidt​.

Beelden van Santiago López. Tekst gaat door onder de video

Marktwaarde en contract.

Volgens Transfermarkt heeft López momenteel een marktwaarde van ongeveer 2 miljoen euro. Zijn contract bij Independiente loopt nog tot eind 2026, en het talent heeft een ontsnappingsclausule van naar verluidt 20 miljoen euro. Deze hoge afkoopsom maakt het voor Europese clubs zoals Ajax en Feyenoord moeilijk om hem goedkoop over te nemen​. (Check ook: programma, speelschema Ajax)

Waarom is López interessant voor Ajax?

López past in het profiel van Ajax als jong talent met potentieel voor groei. Zijn vaardigheid om verdedigers uit te dagen en zijn spelinzicht maken hem een interessante optie voor de Amsterdammers, die altijd op zoek zijn naar jonge, technische aanvallers die het spelsysteem van de club kunnen versterken. Daarnaast zou zijn veelzijdigheid, met de mogelijkheid om zowel op de vleugels als in de spits te spelen, extra waardevol kunnen zijn.

Hoewel er nog geen formeel bod is gedaan, zal Ajax moeten opboksen tegen concurrentie uit binnen- en buitenland, met ook Feyenoord en andere Europese clubs die hun oog op de Argentijnse sensatie hebben laten vallen.

Pak 50 of 100 x je inzet als Ajax wint van Heracles

Wellenreuther pakt 50 jaar record
Duurste Nederlandse voetballers