Feyenoord op rapport: Rotterdammers met tien man niet langs Fortuna Sittard

Feyenoord weet in de eerste speelronde van het nieuwe eredivisieseizoen niet te overtuigen. De ploeg van Arne Slot komt in een ongelukkig duel met Fortuna Sittard niet tot scoren en loopt met de brilstand van het veld. Wat ongetwijfeld een grote invloed heeft gehad op het verloop van de wedstrijd is de rode kaart die Bart Nieuwkoop ontving in de 25e minuut.

De rode kaart van Bart Nieuwkoop

Bart Nieuwkoop had vast gehoopt op een mooiere rentree in De Kuip. De speler die is opgegroeid op Varkenoord kon na een op het oog wat ongelukkige overtreding al na 25 minuten vertrekken. Scheidsrechter Dieperink had echter wel wat hulp van de VAR nodig om tot die conclusie te komen.

Scheidsrechter in de hoofdrol

Ook bij het tweede grote moment van de seizoensopener van de Rotterdammers is er een hoofdrol weggelegd voor de arbitrage. In minuut 65 lijkt Feyenoord een penalty te krijgen, maar die wordt wederom door de VAR teruggedraaid. De overtreding werd volgens scheidsrechter Dieperink buiten de zestien gemaakt. Veel Feyenoord-fans riepen vervolgens om een rode kaart, maar Fortuna mocht met elf man blijven staan van de arbiter.

Feyenoord op rapport:

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers