17-jarig Ajax-talent scoort bij debuut al na zes minuten

Al gehoord van Mika Godts? Het 17-jarige toptalent maakte afgelopen maandag in het duel met Jong Ajax tegen MVV Maastricht zijn debuut. De jonge Belg viel na de rust in en vond binnen 6 minuten na een fantastische solo het net.

Mika Godts scoort na solo vanaf eigen helft

De jonge Belg maakte afgelopen winter zijn transfer van Genk naar Ajax voor een bedrag voor van 1 miljoen euro. Maandagavond mocht de linksbuiten dan eindelijk zijn debuut maken voor Jong Ajax. Bij een stand van 2-1 na rust nam Godts de taken van Youri Baas over, en met succes. Al na zes minuten scoorde Godts met een fantastische dribbel van eigen helft om zo de stand om te zetten naar 3-1.

De Amsterdammers hielden de voorsprong tegen MVV vast en wonnen de wedstrijd met 4-2

In een interview na de wedstrijd zei het jonge toptalent het volgende over de wedstrijd: "Ik was blij om mijn debuut te maken voor deze mooie club en mijn spel te laten zien, gelukkig ook met een goaltje. Het maken van doelpunten en dribbels zit wel in me."

Wat een GOAL! bekijk hier het prachtige doelpunt van Mika Godts:

De beste scoren bij hun debuut

Dat Godts scoorde bij zijn debuut zegt veel over het talent. Het zou niet de eerste Ajacied zijn die na een debuutgoal tot wereldtopper uitgroeit. Spelers als Marco van Basten, Patrick Kluivert en Matthijs de Ligt zijn hier voorbeelden van. Ook zij scoorden bij hun debuut. Beginnersgeluk? Daar geloven de Amsterdammers niet in. Godts wordt een hele grote, zo gaat nu al rond onder het publiek. Hopelijk zien we de jonge Belg snel in de Amsterdamse selectie verschijnen.