BREAKING: Van Gaal nieuwe TD van Ajax!

Ajax heeft eindelijk een nieuwe technisch directeur. Na het vertrek van Marc Overmars vulden Klaas-Jan Huntelaar en Gerrit Hamstra deze positie in, maar dit werd nooit een succes. De naam van Julian Ward zong een tijdje rond in Amsterdam, maar de keuze is nu toch gevallen op Louis van Gaal.

In de zomer van 2011 werd Van Gaal al de algemeen directeur in de hoofdstad, maar dit was niet voor lang. Binnen de Raad van Commissarissen hadden vier man Van Gaal aangesteld, maar Johan Cruijff was hier op tegen. Hij stapte naar de rechter en dat betekende het einde van Van Gaal als algemeen directeur. Wel was hij al eerder een keer trainer bij de Amsterdammers.

Succesvolle periode

In zijn jaren als trainer was Van Gaal erg succesvol. Van 1991 tot 1997 stond hij aan het roer bij de Amsterdammers en daarin werd het drie keer landskampioen. Ook werd de UEFA Cup en de Champions League gewonnen. Na zijn vertrek bij Ajax, zijn contract liep af, werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Oranje-Nassau.

Ook was hij driemaal de bondscoach van het Nederlands elftal. Zo behaalde hij in 2014 een bronzen medaille op het WK in Brazilië en werd hij in Qatar met zijn ploeg uitgeschakeld tegen latere winnaar Argentinië in de kwartfinale. Van Gaal is in ieder geval erg blij om weer aan de slag te gaan: "Ik heb altijd al gezegd dat ik mijn carrière wilde afsluiten bij Ajax en ik heb eerder al meermaals laten zien dat ik een goed oog voor talent heb", zo zegt de nieuwe TD op de website van de Amsterdammers.

Oké, we zullen eerlijk zijn: dit bericht is een grapje... 1 april. Maar trapte jij er wel in? Deel het bericht dan zeker even met je vrienden! Het is toch leuk om ze in de maling te nemen. Vandaag mag het hè ;-)

Feyenoord-doelman vertrekt