Derksen oordeelt hard: "FC Twente en AZ sla ik veel hoger aan dan Ajax"

Johan Derksen denkt niet dat Ajax dit seizoen kans maakt op de landstitel, maar voorziet überhaupt weinig succes komend seizoen. Volgens de vaste tafelgast van Vandaag Inside is de selectie middelmatig en ontbreekt het intern aan mensen met verstand van voetbal.

Hij begint zijn argumentatie bij de kwaliteit van de jeugdafdeling. "De jeugdafdeling wordt geleid door mensen waar ik nog nooit van gehoord heb. Wim Jonk doet het bij Volendam en dat was de ultieme man om het bij Ajax op te pikken", oordeelt Derksen. "Ajax wordt geleid door lichtgewichten. In de directie, in de rvc, de voetbal know-how ontbreekt. Ze begrijpen er helemaal niets van."

Ook de kansen op prijzen zijn volgens de analist gering. "Ajax kunnen we vergeten. De selectie is die van een doorsnee club", klinkt uit zijn mond. "FC Twente en AZ sla ik veel hoger aan dan Ajax. Dat mag natuurlijk niet. Je weet dat als een Nederlandse club goede spelers voortbrengt, dan komen de grote jongens met geld en dan zul je ieder jaar op moeten inspelen. Nu zit er een man (Sven Mislintat, red.) die een functie heeft die hij ergens anders nog nooit bekleed heeft. Dat is een doodgewone scout en die zit nu op een stoel die waarschijnlijk te hoog gegrepen is voor hem", besluit Derksen.